Levél az igazságügyi miniszternek

Igazságügyi Minisztérium

dr. Varga Judit úrnő,

igazságügyi miniszter

részére

Tisztelt Miniszter Asszony!

Tárgy: az Európa jövőjéről szóló konferencia sorozatról szóló jelentés

Nagy érdeklődéssel és különös figyelemmel olvastuk a 2022. április 7.-én kelt Collet-Retkes Dorottya főosztályvezető; Gát Ákos Bence tanácsadó; Marik Helga, dr. Neubauer Sándor, Manninger Miksa, Balogh Zsuzsanna Zsófia európai uniós szakértők; Kenyeres Zoltán MKÖ-ösztöndíjas; Kerek Borbála gyakornok által készített „Nemzeti tevékenységi jelentés, Magyarország 2020-2022” című IM anyagot.

Örvendetes, hogy az Európa jövőjéről szóló, 2021 áprilisában kezdődött konferenciasorozathoz kapcsolódóan – a nemzeti és európai statisztikák szerint az uniós tagállamok közül – Magyarország szervezte a legtöbb rendezvényt. A magyarok több mint 800 eseményt szerveztek és regisztráltak a digitális platformon (futureu.europea.eu)

A Kantar Public jelentése szerint, a digitális platform elindítása óta a 2021. április 19. és 2022. február 20. közötti időszakban Magyarországról összesen 2374 hozzájárulást (ötleteket, hozzászólásokat és rendezvényeket) regisztráltak a platformon. Az aktivitás 506 ötletre, 1064 hozzászólásra és 804 rendezvényre bontható le.

Alulírott, mint a Magyar Társadalmi Fórum (MTF) elnöke, kérem, hogy szíveskedjenek megadni  az említett rendezvényeket szervező magyar civil társadalmi szervezetek nevét és elérhetőségeit. Kérem továbbá, hogy az alábbi események jelentéseit is megküldeni szíveskedjék, tekintettel arra, hogy ezek a Platformon nem nyithatók meg, illetve nem érhetők el:

  • A jövő a Te kezedben van
  • „(N)ever Closer Union?” („Egyre/Soha szorosabb egység?”) – A nemzeti szuverenitás és az európai integráció közötti egyensúly megtalálása (2 esemény)
  • Kerekasztal-beszélgetés a jelen és a jövő kihívásairól – a fiatalok számára szervezett kerekasztal-beszélgetések nyitórendezvénye A bővítés a jövő kulcsa?
  • A modern kori Európa pillérei – A vallási közösségek együttélése
  • Budapesti Demográfiai Csúcstalálkozó (2 esemény)
  • Párbeszéd Európa jövőjéről: a digitális Európai Unió építése
  • Digitális technológia és a mesterséges intelligencia
  • A V4-országok parlamenti házelnökeinek hivatalos találkozója
  • A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának ülése
  • Az ifjúsági kerekasztalbeszélgetés-sorozat egyik rendezvénye (24. oldal)

Az MTF a közeljövőben a továbblépés, a társadalmi hasznosulás fokozása érdekében, eddigi gyakorlatának megfelelően, széleskörű tanácskozást szervez a tárgyi témában, amelynek keretében értékelnénk az Európa jövőjével kapcsolatos konferenciasorozaton elhangzott hozzájárulásokat és kialakítanánk véleményünket és javaslatainkat a továbbiakat illetően.

Szíves válaszát várva, maradok tisztelettel:

Benyik Mátyás

https://tarsadalmiforum.hu/

E-mail: benyikmatyas@gmail.hu

Tel:06-30-2524326

1194 Budapest, Kolozsvár u. 7.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük